BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Diana inspiratiebron voor prins Harry

Het engagement van Diana, prinses van Wales, bij de strijd tegen aids heeft diepe indruk gemaakt op haar jongste zoon Harry. Dat zei de Britse prins donderdag in het Zuid-Afrikaanse Durban, waar hij de Wereld Aidsconferentie bijwoonde.

“Toen mijn moeder de hand van een stervende aidspatiënt vasthield in een ziekenhuis in Oost-Londen, kon niemand zich nog voorstellen dat iets meer dan een kwart eeuw later behandeling mogelijk is waarmee hiv-positieve mensen een lang, gezond en liefdevol leven kunnen leiden”, sprak Harry de aanwezigen toe.

Nieuwe generatie

Volgens de 31-jarige prins moet echter een nieuwe generatie de leiding nemen in de strijd tegen aids. “Zodat geen enkele jongere zich schaamt om te vragen om een hiv-test”, zei Harry, die vorige week zelf live op Facebook een test onderging. “Het is tijd voor ons om op te staan en te erkennen dat stigmatisering en discriminatie nog steeds de grootste barrières vormen om voor eens en altijd af te kunnen rekenen met deze ziekte.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: