BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Harry had eerder over moeder willen spreken

Prins Harry heeft er spijt van dat hij pas drie jaar geleden voor het eerst openlijk sprak over zijn verdriet na de dood van zijn moeder, prinses Diana. De jongste zoon van Diana en Charles vertelde dat tijdens een inzamelingsevenement voor organisaties die zich inzetten voor psychische bijstand, waar hij benadrukte dat iedereen te maken kan krijgen met mentale problemen.

Harry was 12 jaar oud toen zijn moeder in 1997 omkwam bij een auto ongeluk. Samen met zijn broer William en schoonzus Catherine richtte hij de organisatie Heads Together op om verschillende goede doelen rond psychische gezondheid samen te brengen. Naast de prins spraken ook diverse vooraanstaande sporters tijdens het Heads Together-event over hun persoonlijke ervaringen met onder meer depressie en rouwverwerking.

De 31-jarige royal vertelde de BBC na afloop dat hij vooral wil onderstrepen dat iedereen recht heeft op verdriet en lijden, maar dat het belangrijk is te blijven praten. "Het is geen zwakte. Zwakte is een probleem hebben en dat niet erkennen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: