BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Herdenkingsmis voor Carlos Hugo in Parma

Het overlijden van prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma wordt op zijn sterfdag herdacht in de basiliek Santa Maria della Steccata in het Italiaanse Parma. Dat hebben de Ridderorden van het voormalige Parmezaanse hertogdom bekendgemaakt. Ook in voorgaande jaren werd er een mis gelezen ter nagedachtenis aan 'Carlo Ugo di Borbone Parma'.

De prins, ex-man van prinses Irene, overleed op 18 augustus 2010 op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Barcelona. De uitvaart vond plaats in de Parmezaanse basiliek, waar ook de laatste rustplaats van Carlos Hugo is.

De kerk is ook de thuisbasis van de dynastieke ridderorden van het koninklijke- en hertogelijke Huis Bourbon-Parma. Eind september wordt Carlos Hugo's oudste zoon prins Carlos Xavier er verwacht met zijn gezin voor het traditionele bezoek aan het 'stamland'. Het is bedoeling dan ook het net geboren prinsje Carlos te presenteren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook