BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kinderen koning Filip klaar voor EK wedstrijd

De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde zijn helemaal klaar voor de EK-wedstrijd van vrijdagavond. Het koningshuis Twitterde een foto van prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore in rode kleding met sjaaltjes.

'Brexit'

De Rode Duivels krijgen vrijdag in Lille op de tribune steun van koning Filip bij de wedstrijd tegen Wales in de kwartfinales van het EK voetbal in Frankrijk. De Belgen hopen te zorgen voor een 'Brexit' van de laatste van de drie Britse deelnemers aan het kampioenschap. Eerder deze week slingerde IJsland al Engeland uit het toernooi.

Oproepje van de koning

Koning Filip had zondag, toen de Belgen in de achtste finales Hongarije met 4-0 opzij zetten, via sociale media zijn landgenoten opgeroepen om 'allemaal naar Lille' te gaan: "Proficiat Team Belgium! ‪#‎TousALille‬ voor de kwartfinales!", luidde de koninklijke boodschap.

De koning gebruikte inderdaad de Franse naam, waardoor de Vlamingen even in verwarring gebracht waren want die kennen de bijna grensstad alleen als Rijssel. Zelfs bondscoach Marc Wilmots gebruikt die benaming in het Nederlandstalige deel van zijn persconferenties.

In de ban van het EK

Het Belgische hof is al weken in de ban van het EK. Op de webpagina wordt het beeld bepaald door een opname van Filip met de Rode Duivels voorafgaand aan de eerdere groepswedstrijd tegen Ierland in Bordeaux, waarbij de koning ook aanwezig was.

Bron: ANP