BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Felipe ontvangt Obama in Madrid

Koning Felipe heeft zondagmorgen in het Koninklijk Paleis in Madrid de Amerikaanse president Barack Obama ontvangen. Die is voor een tot 24 uur ingekort officieel bezoek in Spanje. Koning Felipe dankte Obama in zijn welkomstwoord dat hij ondanks de tragische gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Dallas toch nog was gekomen.

Obama arriveerde zaterdagavond vanuit Warschau op de luchtmachtbasis Torrejón, waar Felipe hem persoonlijk kwam begroeten. Aanvankelijk zou de president twee dagen in Spanje blijven en zijn visite beginnen in Sevilla. Na de moordpartij in Dallas, waar vijf agenten werden neergeschoten, wijzigde Obama zijn reisplannen. Zondagavond al vliegt hij naar Texas.

Felipe zei zeer blij te zijn om de president 'namens het Spaanse volk in het Koninklijk Paleis te kunnen verwelkomen'. Hij noemde het paleis 'het symbool van onze geschiedenis en traditie, die ons land nauw verbinden met Amerika'. Felipe wees op de gedeelde waarden en belangen van de VS en Spanje en repte van de nauwe banden tussen beide landen.

Felipe heeft sinds zijn troonsbestijging in 2014 de Amerikaanse president al een aantal malen ontmoet, onder meer in New York en in het Witte Huis. Het is echter de eerste keer dat Obama op bezoek is in Spanje.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: