BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning wandelt mee met Vierdaagselopers

De stoet Vierdaagselopers heeft vrijdag meermalen stilgestaan onderweg. Dat was omdat koning Willem-Alexander op bezoek was vanwege de honderdste verjaardag van het evenement. Zo veel wandelaars wilden hem een hand geven, een selfie of andere foto schieten, dat er telkens opstoppingen ontstonden.

Willem-Alexander onderbrak zijn vakantie voor de Vierdaagse. Hij begon zijn bezoek in Cuijk, waar hij met het Vierdaagselegioen de Maas bij Cuijk overstak via een speciaal gebouwde pontonbrug. Elk jaar bouwt Defensie deze tijdelijke brug om de Vierdaagselopers te laten oversteken van Brabant naar Limburg. De komst van de koning naar Cuijk was vooraf niet bekend. Wandelaars zagen ineens de koning naast zich lopen.

Vierdaagsekruisje

Willem-Alexander bezocht ook een verzorgingspost onderweg. Bij de intocht op de Nijmeegse Sint Annastraat, de Via Gladiola, was hij een half uurtje. Hij speldde onder meer het Vierdaagsekruisje op bij de man die de Vierdaagse het vaakst heeft uitgelopen. Oud-Elfstedenvoorzitter en trouw Vierdaagseloper Henk Kroes kreeg een bos gladiolen, net als een van de jongste deelnemers.

Bewondering

Op sociale media deelde de koning een bericht over de Vierdaagse:

“Ik heb veel bewondering voor alle deelnemers. En ook voor alle vrijwilligers die elk jaar weer voor ze klaarstaan. Het is een ongelooflijke sportieve prestatie en een prachtig voorbeeld van het belang en plezier van samen bewegen.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: