BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Nationale feestdag in België

Het Belgische koningspaar wordt donderdagmorgen in Brussel verwacht in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal voor de traditionele dankdienst ter gelegenheid van de nationale feestdag. De verwachting is dat net als vorig jaar de vier kinderen van koning Filip en koningin Mathilde meekomen naar het Te Deum.

Tegelijkertijd is Filips zus prinses Astrid met haar man prins Lorenz voor een Te Deum in de Sint Maartenskerk in Aarlen, de hoofdstad van de provincie Luxemburg. Filips jongere broer prins Laurent gaat naar Vlaanderen, waar hij een dankmis bijwoont in Sint Quintinuskathedraal in de Limburgse hoofdstad Hasselt.

Laurent is donderdagmiddag ook bij het nationaal militair- en civiel defilé op het Paleizenplein voor het Koninklijk Paleis, Astrid en Lorenz hebben daarvoor bedankt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: