BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Onderzoek naar beledigingen prins George

De British Council gaat de uitlatingen van een van haar medewerkers over prins George onderzoeken. De vrouw, Angela Gibbins, noemde de jonge Britse prins op Facebook een voorbeeld van 'white privilege', ofwel een bevoorrechte blanke.

De British Council bevordert educatieve mogelijkheden en culturele relaties tussen mensen uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Afdelingshoofd Gibbins reageerde op het sociale medium op een foto van de zoon van William en Kate, waar iemand bij had geschreven: "Ik weet dat hij pas twee jaar oud is, maar prins George ziet er nu al uit als een enorme eikel". Gibbins schreef dat de grijns van de intussen driejarige prins aangeeft dat hij 'koninklijk, rijk en bevoordeeld is en nooit moeilijkheden en ontberingen zal moeten doorstaan in zijn leven'.

Haar werkgever heeft aangegeven dat de opmerking is gemaakt op een privéaccount en geen verband houdt met de British Council of haar standpunten vertegenwoordigt. Desondanks volgt er een onderzoek naar de uitlatingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: