BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pokémonjagers verstoren vakantie Zweedse royals

De vakantie van het Zweedse koningspaar op vakantie-eiland Öland verloopt dit jaar iets minder rustig dan voorgaande jaren. Pokémonjagers zijn rond de koninklijke zomerresidentie Solliden Slott massaal op zoek naar de fictieve wezentjes.

De beveiliging heeft al meerdere spelers van het populaire spel Pokémon Go weg moeten sturen bij het vakantiehuis, vertelde het hoofd van de beveiliging, Sven Stensson, aan Aftonbladet. "We troffen een paar mensen 's avonds met zaklamp aan in de tuin. Het bleken Pokémonjagers te zijn."

De jongeren werden niet beboet, al bevonden ze zich bijna op verboden terrein. "Ze mogen overdag, als de tuinen voor het publiek toegankelijk zijn, terugkomen om te jagen op alle Pokémon die ze kunnen vinden."

Niet alleen koning Carl Gustaf en zijn echtgenote Silvia genieten op Öland van een vakantie. Ook kroonprinses Victoria is daar met haar man prins Daniel en twee kinderen, prinses Estelle (4) en prins Oscar (4 maanden).

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: