BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Charles heeft plannen voor een restaurant

Prins Charles heeft toestemming gevraagd om een pop-uprestaurant te openen in het Schotse dorpje Ballater aan de rivier Dee.

Ballater ligt slechts enkele kilometers van Charles' Schotse residentie Birkhall en niet ver van Balmoral Castle, het zomerverblijf van koningin Elizabeth. De koninklijke familie komt dan ook geregeld in het dorpje.

Charles, als 'Great Steward of Scotland', zal niet zelf in de keuken staan. De vergunningaanvraag is gedaan via zijn Dumfries House Trust. Met het restaurant wil hij Ballater helpen aantrekkelijker te worden voor toeristen, nadat vorig jaar het oude treinstation annex bezoekerscentrum uitbrandde en het dorp ook schade opliep door overstromingen.

Het restaurant moet worden gehuisvest in een oude supermarkt, en op het menu moet Brits eten komen, bereid met lokale producten en gekocht in de regio.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: