BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry doet hiv-test live op Facebook

Prins Harry heeft live op Facebook een hiv-test gedaan. De Britse prins was donderdag in het Guys and St. Thomas Hospital in Londen en laat in een filmpje zien hoe makkelijk het is om een hiv-test te doen.

Zenuwachtig

De dokter prikt in Harry's vinger voor een bloedtest en geeft uitleg aan de prins. Die zegt dat hij toch een klein beetje zenuwachtig is. Hij verbaast zich over de snelheid waarmee het resultaat bekend is, want nog geen minuut later vertelt de dokter hem dat alles oké is.

Gemakkelijk

Harry wil met het filmpje laten zien hoe makkelijk een dergelijke test is, "Of je nu man, vrouw, homo, hetero, zwart, blank bent. Het is zo makkelijk", zegt hij. "Zelfs voor een roodharige", grapt hij, wijzend naar zijn eigen haar.

Sentebale

De prins zet zich met zijn eigen stichting Sentebale al meer dan tien jaar in voor kinderen met hiv in Afrika. Ook in eigen land brengt hij het onderwerp vaak aan de orde. Hij volgt daarin zijn moeder, prinses Diana, die ook veel deed om onderzoek en bestrijding van de ziekte mogelijk te maken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: