BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William neemt video op tegen pesten

Prins William heeft een video opgenomen waarin hij mensen oproept pesten tegen te gaan. Dat deed de kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth ter gelegenheid van de eerste Nationale Dag Tegen Pesten, een initiatief van de Diana Award, een hulporganisatie die werd opgericht ter herinnering aan Williams moeder, prinses Diana.

"Pesten is een probleem waar we allemaal te maken mee kunnen krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond, gender, seksuele geaardheid, etniciteit, handicap of religie", zei de prins in de video, die door onder meer de krant Telegraph online is gedeeld. "Het kan om veel redenen gebeuren, het is vaak stom en wreed en het kan veel vormen aannemen. En het bereik van technologie betekent dat het onverbiddelijk kan voelen, en het slachtoffer het gevoel kan hebben aangevallen, machteloos en geïsoleerd te zijn. Vooral voor jonge mensen kan pesten een diepgaand schadelijk en langdurig effect hebben."

Volgens William is het de collectieve verantwoordelijkheid van iedereen alert te zijn en klaar om in te grijpen wanneer nodig. De prins krijgt in de video steun van meerdere beroemdheden, zoals acteur Ben Kingsley.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: