BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Amalia gaat Chinees leren

Prinses Amalia gaat volgend schooljaar als bijvak Chinees volgen. Het Gymnasium Sorghvliet in Den Haag biedt dat aan.

Eind vorig jaar was Amalia met haar ouders in China en daar werd haar belangstelling voor de taal opgewekt: "We zullen zien of het beklijft", zei koning Willem-Alexander vrijdagmiddag na afloop van de fotosessie in de tuin van Eikenhorst in Wassenaar.

Amalia verscheen op krukken omdat ze donderdagavond laat haar rechterenkel heeft verstuikt. De koning vond alle aandacht in de media daarvoor erg overdreven. Hij zei blij te zijn dat er in zijn jeugd niet aan elke buil en snee aandacht werd besteed. "Ze moeten kunnen opgroeien", aldus de koning.

De drie prinsessen hebben een goed schooljaar achter de rug en zijn alle drie over naar het volgende jaar, vertelde koningin Máxima. De koningin had vanwege de lichte hersenschudding die ze vorige week opliep last van duizeligheid en hoofdpijn en moet ook de komende tijd veel rust houden, zo vertelde ze.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: