BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Astrid heeft geen trek in defilé

Prinses Astrid blijft op 21 juli met haar man prins Lorenz weg bij het nationaal defilé ter gelegenheid van de Belgische nationale feestdag. Ze heeft die middag wat anders te doen. Ze is wel present bij een dankdienst en bij het feestelijke concert op de avond ervoor.

Onenigheid in familie

De ongebruikelijke afwezigheid van prinses Astrid voedde dinsdag meteen verhalen over ernstige onenigheid binnen de koninklijke familie. Dat de zus van koning Filip andere verplichtingen zou hebben, werd ongeloofwaardig gevonden. De nationale feestdag is per definitie een dag dat je geen andere verplichtingen aangaat, schreef Het Nieuwsblad dinsdag.

Ontevreden

Astrid zou ontevreden zijn over haar bescheiden takenpakket sinds het aantreden van Filip in 2013. Astrid en haar man zijn overigens niet de enige die bij het defilé ontbreken. Ook prinses Claire, echtgenote van prins Laurent, heeft zich afgemeld. Albert en Paola nemen sinds de troonswisseling niet meer deel aan de festiviteiten, al zouden ze wel welkom zijn.

Historicus Mark Van den Wijngaert verbaasde zich tegenover Het Nieuwsblad over de absenties. "Wat bezielt onze royals toch om zo manifest voor het oog van de camera's hun onenigheid uit te vechten?", vroeg hij zich af.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: