BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel in Zuid-Afrika voor aidsconferentie

Prinses Mabel is woensdag druk in de weer geweest op de Wereld Aidsconferentie in het Zuid-Afrikaanse Durban. De prinses is daar in haar functie als voorzitter van de organisatie Girls Not Brides, die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.

De prinses leidde onder meer een paneldiscussie over het verband tussen hiv en aids bij jonge meisjes en vrouwen en kindhuwelijken. Aan de discussie werd ook deelgenomen door de Nederlandse ambassadeur Marisa Gerards. Die sprak op Twitter over een 'fantastische discussie over een veel vergeten onderwerp'.

Prinses Mabel was dinsdag in Durban eregast bij de uitreiking van de Red Ribbon Awards, onderscheidingen genoemd naar het in de strijd tegen hiv en aids gebruikte rode strikje. De prijzen werden uitgereikt aan tien organisaties voor hun leidende rol in de strijd tegen aids. Op het erepodium zat ook de Luxemburgse prinses Tessy.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: