BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Spaans koningspaar zwaait olympische ploeg uit

Koning Felipe en koningin Letizia hebben vrijdag op het vliegveld van Madrid de Spaanse olympische ploeg uitgezwaaid. Koning Felipe sprak in een korte toespraak 305 Spaanse sporters toe om ze veel succes te wensen op de Olympische Spelen die volgende week beginnen in Rio de Janeiro.

''Samen vormen jullie een geweldig Spaans team'', zei de Spaanse vorst. ''Wij zijn overtuigd van uw capaciteiten in de competitie, maar ook van uw menselijke kwaliteiten."

Tennisser Rafael Nadal is een van de bekende sporters, hij zal de Spaanse vlag dragen tijdens de openingsceremonie.

Felipe en Letizia namen op de Madrileense luchthaven uitgebreid de tijd voor het maken van selfies met de Spaanse topsporters, voordat ze aan boord gingen. Felipe en Letizia bezochten de Olympische Spelen in Londen en Beijing, maar het Spaanse hof heeft ditmaal geen reis naar Rio de Janeiro aangekondigd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: