BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Zweedse koninklijke familie poseert voor de pers

De Zweedse koning Carl Gustaf en zijn vrouw Silvia zijn vorige week met alle kinderen en kleinkinderen op de foto gegaan. De foto's, die in de tuin van de koninklijke zomerresidentie Solliden Slott werden genomen, zijn woensdag vrijgegeven.

De Zweedse royals poseerden vrijdag, een dag na de festiviteiten in het kader van de verjaardag van kroonprinses Victoria, voor een handjevol fotografen. Het koningspaar zit op een bankje met prinses Estelle, hun oudste kleinkind, tussen hen in. Achter de koning en koningin staan hun kinderen en partners met de vier andere kleinkinderen.

Volgens Expressen was het de eerste keer dat de koninklijke familie compleet was op Solliden Slott, dat op het vakantie-eiland Öland ligt. Dit jaar werd de Zweedse koninklijke familie uitgebreid met de komst van prins Oscar, het tweede kind van Victoria, en prins Alexander, het eerste kind van prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia.

"Het was een leuke fotosessie met alle familieleden", blikt een woordvoerder van het hof terug in Expressen. Toen Victoria, Carl Philip en Madeleine klein waren, poseerde de familie elke zomer. Mogelijk wordt die traditie weer in ere hersteld. "We bekijken het jaar voor jaar. Voor nu hebben we deze foto’s."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook