BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Belgisch koningspaar brengt staatsbezoek aan Japan

Het Belgische koningspaar doet dit najaar zeker drie steden aan tijdens het staatsbezoek aan Japan. Filip en Mathilde, die van 9 tot 15 oktober op reis zijn, stoppen in Tokio, Nagoya en Osaka. Dat maakte het Belgische hof bekend.

Het staatsbezoek staat in het teken van de diplomatieke betrekkingen tussen Japan en België, die 150 jaar geleden begonnen. Zowel Brussel als Tokio staat dit jaar in het teken van die verjaardag. De Japanse premier Shinzo Abe werd in mei door koning Filip ontvangen in het Koninklijk Paleis te Brussel.

Filip en Mathilde gaan op uitnodiging van keizer Akihito naar Japan. Het koningspaar reist met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de gewesten en gemeenschappen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: