BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en Filip supporteren via Twitter

Koninklijke supporters zitten tijdens de Olympische Spelen niet alleen in de stadions in Rio de Janeiro. Vanaf hun vakantieadres laten bijvoorbeeld de koningen Felipe en Filip via sociale media regelmatig van zich horen wanneer hun landgenoten medailles winnen of voor een bijzondere wedstrijd staan.

'Go Red Lions' liet koning Filip donderdagavond twitteren vlak voor de mannenhockeyfinale tussen België en Argentinië. Het paleis plaatste er een eerder genomen foto bij van de koning met de hockeymannen die eerder deze week Nederland in de halve finale uitschakelden.

Basketbalfan koning Felipe sprong juichend van zijn stoel, althans dat suggereert de tekst die het paleis op Twitter plaatste, toen de Spaanse basketbalsters in de halve finale van het Olympisch toernooi met 68-54 wonnen van Servië. In de finale ontmoeten ze de winnaar van de wedstrijd VS - Frankrijk. 'Kwaliteit, karakter en teamgeest' kenmerkten de speelsters, die volgens de koning geschiedenis schreven.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: