BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Felipe en gezin poseren voor pers

Koning Felipe heeft bij de fotosessie donderdagavond bij zijn vakantieverblijf paleis Marivent in Palma op het eiland Mallorca toegegeven dat de vakantie dit jaar 'atypisch is'. ''Het is allemaal een beetje ongewoon, maar we moeten ons aanpassen”, zei hij tegen de pers voorafgaand aan het poseren met zijn vrouw Letizia en dochters Leonor en Sofia.

Politiek

De reden dat de vakantie niet verloopt zoals gebruikelijk is de onzekere politieke situatie in Spanje. In het afgelopen half jaar zijn er twee parlementsverkiezingen geweest. Die hebben geen duidelijke winnaar opgeleverd en om tot een nieuwe regering te komen moeten meerdere partijen samen werken. Maar de grootste vier sluiten elkaar in tal van combinaties uit, waardoor zelfs een derde stembusgang dreigt. ''Maar ik wil niet ingaan op de politiek”, zei Felipe.

Felipe onderbrak eerder deze week zijn verblijf op Mallorca voor een onderhoud in Madrid met demissionair premier Mariano Rajoy. Diens Volkspartij PP bleef bij de twee verkiezingen de grootste, maar verloor wel de absolute meerderheid en kan geen regeringspartners vinden. Althans niet zo lang Rajoy zelf het premierschap opeist.

De foto's

Bron: ANP