BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde mogen niet naar sloppenwijken

Het Belgische koningspaar is in Rio de Janeiro vanwege de Olympische Spelen maar mag geen bezoek brengen aan de sloppenwijken van de miljoenenstad. Dat meldden Belgische media vrijdag.

Koning Filip en koningin Mathilde wilden niet alleen naar de feestelijke opening van het evenement maar ook een kijkje nemen bij een sociaal project rond straatkinderen. De Braziliaanse autoriteiten staken daar echter een stokje voor, meldde de omroep VTM. De reden is dat hun veiligheid bij dat uitstapje naar de favela's niet kan worden gegarandeerd.

"Er is blijkbaar op het hoogste politieke niveau in Brazilië overleg geweest. En het is de interim-regering die het bezoek niet alleen heeft afgeraden, maar ten stelligste heeft verboden", meldde VRT-journalist Xavier Taveirne vanuit Rio. "Het is dus niet België dat de beslissing heeft genomen." Volgens de verslaggever hadden Filip en Mathilde zin in hun bezoek aan de favela's.

Het koningspaar gaat nu naar een museum voor moderne kunst, dat niet ver van Copa Cabana ligt. "Niemand wil een risico nemen en dus gaat het bezoek van de koning en koningin straks door op wat een veilige locatie zou moeten zijn."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: