BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto’s: Prinses Amalia bij de Olympische Spelen

Prinses Amalia lijkt al net zo’n sportfanaat als haar vader Willem-Alexander. Bij de Olympische Spelen zien we steeds weer een extreem enthousiaste vader en dochter als er goud gewonnen wordt door Nederlandse deelnemers.

Maandag won de Nederlandse turnster Sanne Wevers een gouden plak. De koning en zijn gezin zitten op de tribune en zijn door het dolle heen. Prinses Amalia houdt zich niet in en schreeuwt van blijdschap.

En ook als de hockeydames winnen van het Argentijnse team vieren de dochters van de koning feest op de tribune.

Sinds 2006 gaan de prinsessen met hun ouders mee naar het sportevenement. Het is dan ook niet voor het eerst dat we prinses Amalia uitbundig zien juichen voor de Nederlandse atleten.

Koninklijk bezoek bij turnfinale

Willem-Alexander en Maxima op tribune bij hockey

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: