BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip bezoekt neergestoken agenten

De Belgische koning Filip brengt dinsdag een bezoek aan de twee politievrouwen die zaterdag in Charleroi werden neergestoken. Na zijn bezoek aan het ziekenhuis waar ze worden behandeld, gaat de koning naar het politiebureau waar de steekpartij plaatsvond, liet het koninklijk paleis maandag weten.

In de Waalse plaats spreekt Filip met medewerkers van de gemeente en agenten die zaterdag aan het werk waren toen een 33-jarige Algerijn de twee agentes bij de ingang van het bureau verwondde met een kapmes.

De twee slachtoffers liepen ernstige verwondingen aan hun gezicht op en moeten plastische chirurgie ondergaan. Een van hen heeft nog twee kogels afgevuurd op de dader, die uiteindelijk door een derde agent werd doodgeschoten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: