BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning moedigt Nederlandse Olympiërs aan

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag meerdere Olympische wedstrijden bijgewoond. Zo zag hij samen met premier Mark Rutte Nederlanders onder meer in actie komen tijdens het roeien in het Lagoa Rodrigo de Freitas.

Willem-Alexander nam ook een kijkje bij de wegwedstrijd voor wielrenners. Deze werd gewonnen door de Belg Greg Van Avermaet. De Nederlanders speelden geen rol in de strijd om de medailles.

De koning bracht eerder op de dag ook een bezoek aan het atletendorp. Hij fietste daar rond en sprak onder anderen met schermer Bas Verwijlen, badmintonners Jacco Arends en Eefje Muskens, judoka Anicka van Emden en tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: