BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Mohammed betaalt begrafenis van slachtoffers

Koning Mohammed VI van Marokko heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de drie mensen die vrijdag in de Marokkaanse stad Casablanca om het leven zijn gekomen toen een gebouw instortte. Minstens 24 mensen raakten gewond. De koning neemt de begrafenis- en ziekenhuiskosten op zich, heeft het Marokkaanse hof laten weten.

Mogelijk liggen nog meerdere mensen onder het puin. De autoriteiten hebben de eigenaar van het pand gearresteerd, zo melden Marokkaanse media.

Op het moment dat het pand van vier verdiepingen instortte, waren veel mensen aanwezig in het café op de begane grond. Het is niet bekend waardoor het vier verdiepingen tellende gebouw is ingestort. Volgens lokale media had het gebouw aanvankelijk maar een verdieping en kreeg de eigenaar een vergunning om bij te bouwen. De werkzaamheden zouden zo'n zes maanden geleden zijn afgerond. In Casablanca zijn veel panden in slechte staat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: