BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander naar Olympische Spelen

Koning Willem-Alexander wenst de sporters die Nederland vanaf volgende week vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor ze echt aan de bak moeten persoonlijk succes. Hij brengt zaterdag samen met minister-president Mark Rutte een bezoek aan het Olympisch dorp waar een ontmoeting op het programma staat met de Olympiërs. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdag.

Willem-Alexander is van donderdag tot zaterdag in Rio. Zijn bezoek begint donderdagavond met een diner dat wordt georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Vrijdag is hij samen met Rutte aanwezig bij een receptie van interim-president Michel Temer van Brazilië. Daarna gaan de twee naar de openingsceremonie in het Maracanã Stadion.

Op zaterdag staan behalve een bezoek aan het Olympisch dorp ook verschillende wedstrijden op het programma. Bij welke sporten de koning en premier een kijkje nemen is niet bekendgemaakt. Zaterdag spelen onder meer de hockeymannen en de handbaldames hun eerste wedstrijd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: