BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar ontvangt medaillewinnaars op Noordeinde

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen woensdagmiddag ruim veertig sporters over de vloer. Het koningspaar ontving de medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op Paleis Noordeinde.

Máxima, in oranje jurk, en Willem-Alexander, met oranje stropdas, poseerden met alle medaillewinnaars op het bordes. De acht sporters die een gouden plak in de wacht sleepten, werden eerder in de Ridderzaal koninklijk onderscheiden. Dorian van Rijsselberghe, die vier jaar geleden al werd geridderd nadat hij goud had gewonnen in Londen, kreeg een beeldje.

“Het is een dag om nooit meer te vergeten”, zei baanwielrenster Elis Ligtlee voor de camera van ANP. Dat ze een lintje kreeg, vond ze ‘heel bijzonder’. Ligtlee had geen idee wat ze moest verwachten van haar ontmoeting met Willem-Alexander, maar ging daar vol van genieten.

Sportgericht

Wielrenster Anne van der Breggen was iets beter voorbereid toen ze op de fiets naar Noordeinde stapte. “Ik heb de koning al mogen spreken, ook na de openingsceremonie was de koning er. Ik vind het heel leuk dat ze zo sportgericht zijn en zelfs hun vakantie daar vierden.” Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters doken in Rio geregeld op bij verschillende wedstrijden.

Roeister Ilse Paulis vond het een ‘enorme eer’ dat ze een lintje kreeg. “Je krijgt niet zomaar een koninklijke onderscheiding. Je hoort bij een groep mensen die heel bijzondere dingen heeft gedaan.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: