BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima ziet overstroomde straten in Jakarta

Koningin Máxima heeft dinsdag een goede indruk gekregen van de slechte waterhuishouding op de wegen van Jakarta. Bij haar verplaatsingen door de Indonesische hoofdstad stortregende het een aantal keren waardoor niet alleen gewone straten maar ook de tolwegen blank kwamen te staan.

Dat dwong haar stoet regelmatig om langzaam te rijden om geen vloedgolven te veroorzaken en om ervoor te zorgen dat de auto's niet weggleden. Máxima is dinsdag begonnen aan een driedaags bezoek voor de VN aan Indonesië. Door de tropische onweersbuien liep ze in haar dagprogramma vertraging op.

Dat de straten en soms hele wijken blank komen te staan, is al jaren een klacht in Jakarta. Afgelopen zaterdag viel er op sommige plaatsen zeventig centimeter regen. Dat zorgde in een aantal nieuwbouwwijken voor enorme overstromingen. De gemeente gaf toe daar niet op geanticipeerd te hebben. Een rivier die het regenwater moest afvoeren was al jaren niet uitgebaggerd en was dichtgeslibd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: