BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William bezoekt Noordrijn-Westfalen

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal geen gevolgen hebben voor de jarenlange vriendschap met Duitsland. Dat benadrukte de Britse prins William dinsdagavond in zijn toespraak tijdens zijn bezoek aan Noordrijn-Westfalen.

"Wat zeventig jaar geleden begon als een noodzakelijke verhouding tussen een bezettende macht en een regio in puin is vandaag de dag uitgegroeid tot een samenwerkingsverband tussen twee bevriende landen. Dat verdwijnt niet door de recente beslissing van de Britten om de EU te verlaten", zei William tijdens een gala waar het 70-jarig bestaan van Noordrijn-Westfalen werd gevierd. "Onze vriendschap zal niet veranderen. We blijven samen streven naar meer welvaart, veiligheid en stabiliteit in de wereld."

De hertog van Cambridge was dinsdagmiddag aanwezig bij een aantal ceremonies met de Britse militairen die in Duitsland gelegerd zijn. Ook ontmoette hij voor het eerst bondskanselier Angela Merkel.

Williams bezoek was pas zijn tweede officiële reis naar Duitsland. Hij was er eerder in 2006 tijdens het WK voetbal.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: