BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Beatrix bij dansvoorstelling Free to Move

Prinses Beatrix woont donderdagavond 1 september in het Zuiderstrandtheater in Den Haag de dansvoorstelling Free to Move bij. De voorstelling is een samenwerking van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance, waarbij de top van de Nederlandse moderne dans zich belangeloos inzet voor de strijd tegen spierziekten.

De vierde editie van Free to Move staat in het teken van bewegen en bewogen worden. Dansen symboliseert de vrijheid van bewegen, een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. De opbrengst van de avond is voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat wetenschappelijk onderzoek mogelijk maakt  naar de oorzaak, behandeling en genezing van spierziekten. Het Prinses Beatrix Spierfonds bestaat dit jaar 60 jaar.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans, Codarts Rotterdam en Conny Janssen Danst. Na de voorstelling spreekt Prinses Beatrix met betrokkenen van het fonds en met jonge mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: