BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel viert 48e verjaardag

Prinses Mabel viert donderdag haar 48ste verjaardag met haar dochters en familie. De prinses geniet van de zomervakantie na enkele maanden vol activiteiten en reizen in haar rol als aanjager van de koepelorganisatie Girls Not Brides, die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.

Mabel is er het afgelopen jaar in geslaagd het onderwerp zowel bij de VN als bij veel landen op de agenda te krijgen. Op Twitter meldt ze regelmatig over de voortgang die wordt geboekt in landen als Tanzania, Malawi en Mozambique bij het stoppen van het gebruik om meisjes al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken. Wetten helpen daarbij, maar het eigenlijke werk en de bewustwording moet op lokaal niveau plaatsvinden weet Mabel.

Vorige maand bezocht ze in Zuid-Afrika de Wereld Aidsconferentie en daarna ging ze voor een werkbezoek naar Kenia, waar ze bij de Masai met meisjes sprak over de wijze waarop het ook daar bestaande probleem kan worden aangepakt. De meisjes waren verbaasd dat Mabel zelf pas op 35-jarige leeftijd trouwde, zo vertelde de prinses op Twitter.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: