BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Margriet opent woonzorgcentrum Margretha in Kampen

Prinses Margriet opent op 2 september het nieuwe woonzorgcentrum Margaretha in Kampen. Het nieuwe complex in de oude binnenstad bevat 120 appartementen waarin een gemengde groep bewoners, deels zelfstandig en deels met zorg, woont.

Het nieuwe woonzorgcentrum is een project van woningcorporatie DeltaWonen, woonzorgconcern IJsselheem en de Verenigde Gasthuizen in Kampen.

Qua ontwerp en functie is het gebouw ingepast in het historische centrum van Kampen. Op dezelfde plaats stond vroeger al een gebouw met een zorgfunctie: het oude Sint Geertuidengasthuis. Veel van de historische bouwelementen van het oorspronkelijke pand zijn bewaard gebleven. Zo hebben de oude dakkapellen en tal van archeologische opgravingen die tijdens de nieuwbouw zijn gedaan een nieuwe bestemming gekregen.

Prinses Margriet treedt in de voetsporen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina. Zij opende in 1895 op dezelfde plaats de oorspronkelijke nieuwbouw.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: