BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Residentie prins Charles open voor publiek

Een deel van de Londense residentie van prins Charles is vanaf maandag weer te bezichtigen voor publiek. Net als andere jaren kunnen belangstellenden de hele maand augustus tegen betaling en onder begeleiding van een gids een kijkje nemen in de verschillende vertrekken van het gebouw.

Clarence House is tegenwoordig alleen in gebruik door Charles en diens vrouw Camilla. De prins gebruikt het gebouw voor ontvangsten en heeft er ook zijn kantoor.

Tot 2002 was Clarence House de residentie van Charles' grootmoeder, de in dat jaar overleden koningin-moeder Elizabeth. Zij was er gaan wonen nadat haar man koning George VI in 1952 plotseling overleed. Haar dochter Elizabeth moest het gebouw toen tegen haar zin inruilen voor Buckingham Palace.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: