BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Silvia wil meer bescherming kinderrechten

Landelijke overheden moeten zich meer bekommeren over de rechten van kinderen. Hiervoor pleitte koningin Silvia van Zweden dinsdag tijdens haar bezoek aan een zomerkamp in Duitsland.

Kinderrechten in de grondwet

Als oprichtster van de World Childhood Foundation pleitte Silvia voor betere landelijke bescherming van kinderrechten. ''Noorwegen heeft de kinderrechten al in de grondwet opgenomen. Zweden gaat ze ook opnemen'', zei Silvia. Ze is van mening dat ''meer landen moeten volgen''.

Themapark

Koningin Silvia bezocht dinsdag het themapark Schloss Turn in Heroldsbach. Daar organiseert de Duitse tv-loterij vakanties voor kansarme jongens en meiden die het slachtoffer zijn van verbaal, fysiek of seksueel geweld. Ze kon er ter plekke met eigen ogen het werk van de kinderbegeleiders aanschouwen. Het kinderkamp biedt plaats aan 160 kinderen.

"Niet alleen de politiek, maar wij allemaal moeten opletten. Van ouders tot leerkrachten'', zei Silvia. ''Vroeger lag er een taboe op seksueel misbruik en dat is vandaag de dag op veel plaatsen nog steeds het geval. Er wordt vaak gezwegen. Dat vind ik zo verschrikkelijk, dat ik daar openlijk over wil spreken. Menigeen ervaart dat als een shock."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: