BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William, Kate en Harry feliciteren olympiërs

William, Catherine en Harry hebben de Britse olympiërs gefeliciteerd met hun succes in Rio. De Britse sporters wonnen in Brazilië 67 medailles, waarvan 27 gouden. Nooit eerder schreven de Britse olympiërs zo veel medailles op hun naam.

“Gefeliciteerd met jullie recordbrekende succes”, schreven William, Kate en Harry maandag aan ‘Team GB’. “We hebben genoten van jullie prestaties. Londen 2012 was moeilijk te evenaren, maar jullie hebben het hele land trots gemaakt met alles wat jullie hebben bereikt.”

De zomerspelen vonden in 2012 plaats in Londen, William, Kate en Harry waren als ambassadeurs van de spelen veelvuldig te vinden op de tribune. In Londen won Groot-Brittannië 65 medailles, twee minder dan in Rio.

Vastberadenheid

“Jullie komen thuis in de wetenschap dat jullie miljoenen mensen blij hebben gemaakt”, vervolgen William, Kate en Harry. “Velen van hen zijn laat opgebleven en hebben nacht na nacht gedeeld in de feestvreugde.”

Volgens het trio zijn de sporters ‘een inspiratiebron voor jong en oud’. “We weten dat deze prestaties niet makkelijk zijn en het resultaat zijn van jarenlang hard werken, hartstochtelijke inzet en pure vastberadenheid.”

Volgens diverse Britse media plant Buckingham Palace een huldiging van de Britse olympiërs. Die zou in oktober plaats moeten vinden. Diezelfde maand worden de Britse sporters in het zonnetje gezet tijdens evenementen in Manchester en Londen.

Bron: ANP