BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William vreest tranen bij bezoek hulplijn

Prins William en zijn vrouw Kate hebben donderdagochtend een bezoek gebracht aan de YoungMinds hulplijn. De hertog en hertogin van Cambridge kwamen langs in het kader van hun mentale gezondheidsprogramma Heads Together.

Echt makkelijk werd het bezoek niet voor William. De prins werd gevraagd om mee te luisteren naar een van de gesprekken, maar dat wilde hij alleen als het ging om een niet al te zwaar onderwerp. Zijn werk als piloot op een ambulancehelikopter hakt er nogal in bij William. "Ik heb te veel aan mijn hoofd op dit moment. Ik zou anders in tranen uit barsten aan het einde van het gesprek", zei de prins eerlijk tegen Britse media. "Ik heb al veel verdrietige families in de helikopter dus ik kan er niet veel meer bij hebben."

De hulplijn is speciaal voor mensen die bezorgd zijn over kinderen of jongeren die mentaal of geestelijk niet helemaal in orde lijken te zijn. William en Kate kregen behalve een kijkje in de keuken ook een voorproefje van een training die wordt gegeven aan nieuwe vrijwilligers. Daarin worden ze klaargestoomd om inkomende telefoontjes te kunnen beantwoorden.

Het onderwerp gaat William en Kate aan het hart. De hertog en hertogin hebben zich al vaker hard gemaakt voor het belang van een goede geestelijke gezondheid bij kinderen. Kate zei eerder dit jaar in een interview met de Britse Huffington Post dat ze zelf niet zou aarzelen mochten haar kinderen, prins George en prinses Charlotte, later hulp nodig hebben. "We weten dat niets erger is dan een jong kind dat worstelt met zijn of haar emoties of lijdt aan een psychische aandoening", zei ze destijds.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: