BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Canada klaar voor bezoek William en Kate

Canada is klaar voor de komst van prins William en zijn gezin. De hertog en hertogin van Cambridge arriveren zaterdagmiddag (lokale tijd) met hun kinderen prins George (3) en prinses Charlotte (1) in Victoria. Daar worden ze opgewacht door naar verwachting duizenden Canadezen.

Victoria, de hoofdstad van de Canadese provincie British Columbia, is de uitvalsbasis van het gezin. George en Charlotte, voor wie het haar eerste overzeese reis is, blijven met hun kindermeisje Maria Borrallo in het Government House terwijl William en Kate verschillende plaatsen in het westen van Canada bezoeken.

De hertog en hertogin gaan de komende dagen onder meer naar het grootste gematigde regenwoud ter wereld, het Great Bear Rainforest. Op de Haida Gwaii, een eilandengroep in de Grote Oceaan, staat de twee een kanotocht en visuitje te wachten. De eerste dag van het bezoek brengen William en Kate door in Vancouver. Daar gaan ze onder meer langs bij een onlangs geopende opvanglocatie voor immigranten en vluchtelingen.

William en Kate reizen niet alleen door British Columbia, maar doen ook het territorium Yukon aan. Daar leren ze in het MacBride Museum meer over de geschiedenis van Yukon, waar in de negentiende eeuw duizenden goudzoekers neerstreken. Ook worden ze op traditionele wijze welkom geheten.

Voor George en Charlotte is er een kinderfeestje opgenomen in het programma. Donderdag worden militairen met hun gezinnen uitgenodigd in het Government House voor een samenzijn met William, Kate en het prinsje en prinsesje.

Het gezin blijft tot zaterdagmiddag 1 oktober in Canada.

Bron: ANP