BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Carlos met familie naar Piacenza en Parma

Prins Carlos en prinses Annemarie zijn vrijdag met andere leden van de familie Bourbon-Parma in het voormalige hertogdom Piacenza in het noorden van Italië. Carlos mag zich sinds het overlijden van zijn vader zes jaar geleden hertog noemen van Piacenza en het naburige Parma, waaraan de familie deels ook zijn naam ontleent.

Prins Carlos, en indien mogelijk ook zijn broer Jaime en zussen Margarita en Carolina, gaan jaarlijks op bezoek in beide plaatsen. Daar zijn ook na de eenwording van Italië in 1859 en de afschaffing van de monarchie in 1946 een aantal oude tradities blijven bestaan, waaronder de aloude ridderorden.

Carlos staat nu aan het hoofd daarvan, en mag jaarlijks lintjes uitreiken aan weldoeners uit beide voormalige hertogdommen. Bij feestelijke bijeenkomsten wordt geld ingezameld voor goede doelen, en ook het stichtelijke element wordt bij de inmiddels traditionele bezoeken niet vergeten. Zowel in Piacenza als in Parma gaat de familie samen met de leden van de ridderorden naar de kerk.

Opvolger

Het bezoek dit jaar heeft een bijzonder element door de geboorte eerder dit jaar van Carlos' zoon en naamgenoot en toekomstige opvolger als hoofd van de dynastie, prins Carlos. Het plan is de kleine Carlos in beide plaatsen tijdens de mis voor te stellen. Eerder is dat in Parma al eens gedaan met oudste dochter Louisa Irene.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: