BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De Oranjes en Delfts Blauw

Koningin Mary, de vrouw van koning stadhouder Willem III was dol op Delfts Blauwe vazen. In de zeventiende eeuw liet zij er een groot aantal maken om de tuin van Paleis Het Loo mee aan te kleden. Deze zomer maakten de Delfts Blauwe vazen hun rentree in de tuin van het paleis. Op basis van drie originele vazen van koningin Mary zijn vele nieuwe modellen gemaakt. Deze worden tot 23 oktober tentoongesteld op Het Loo!

De tentoonstelling ‘Blauw & Bont’ is tot 23 oktober te zien en werd in juni geopend door prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Zaterdag in Blauw Bloed alles over de Oranjes en hun liefde voor Delfts Blauw.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: