BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Diner met prinses voor 8.900 euro

Ze woonde er jarenlang, maar tegenwoordig houdt prinses Madeleine haar bezoekjes aan New York het liefst zo kort mogelijk. De Zweedse prinses arriveerde donderdagavond in de Verenigde Staten voor een vergadering en inzamelingsactie voor de World Childhood Foundation.

"Ze is er maar een of twee dagen", liet het Zweedse hof weten aan Expressen. Madeleine wil zo snel mogelijk terug naar haar man en twee kinderen, Leonore (2) en Nicolas (1). "Zij zijn niet meegereisd. Madeleine is zo weer terug."

De World Childhood Foundation is in 1999 door Madeleine's moeder, koningin Silvia, in het leven geroepen. Madeleine, die voor de stichting werkt, houdt zich volgens het hof tegenwoordig vooral bezig met de vraag hoe seksuele uitbuiting van kinderen gestopt kan worden.

Galadiner
Vrijdagavond vindt een galadiner plaats in New York, waarmee de World Childhood Foundation een miljoen dollar (890.000 euro) hoopt in te zamelen. Sterren als Andrea Bocelli, Forest Whitaker en Malin Akerman dragen hun steentje bij.

Wie de avond bij wil wonen, is volgens de Zweedse krant Expressen minimaal 890 euro kwijt. Een korte ontmoeting met Madeleine kost ruim duizend euro extra, voor 8.900 euro krijg je een plek aan tafel bij de prinses. De World Childhood Foundation organiseert jaarlijks een gala om geld in te zamelen. Vorig jaar was prinses Madeleine er echter niet bij, omdat haar zoontje Nicolas nog heel jong was.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: