BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Filip en Mathilde brengen werkbezoek aan Jordanië

Koning Filip en koningin Mathilde van België brengen op 24 en 25 oktober een humanitair werkbezoek aan Amman in Jordanië. Het bezoek staat in het teken van de problematiek van de opvang van Syrische oorlogsvluchtelingen in de regio en de humanitaire steun die België levert.

Filip en Mathilde worden vergezeld door de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander de Croo. Ze ontmoeten in Amman humanitaire hulpverleners en lokale gemeenschappen.

Koningin Mathilde zal speciale aandacht hebben voor onderwijs en de gezondheid van kinderen en de economische situatie van vrouwen. Mathilde is VN-pleitbezorger voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: