BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto-overzicht: Máxima in Claes Iversen

Hij is sinds twee jaar één van koningin Máxima's favoriete modeontwerpers: Claes Iversen. Vooral bij belangrijke gelegenheden kiest de koningin voor werk van zijn hand. Wij hebben de koninklijke ontwerpen van Claes Iversen op een rijtje gezet.

Vertrouwen

Koningin Máxima maakte op Prinsjesdag een statement door een outfit van de Deens-Nederlandse couturier Claes Iversen te dragen. In april was er veel commotie toen Máxima een mantel van deze ontwerper aantrok tijdens een bezoek aan Duitsland. De mantel zou associaties oproepen met nazisymbolen, zoals het hakenkruis. Door opnieuw voor werk van zijn hand te kiezen laat de koningin zien dat ze nog altijd vertrouwen heeft in hem.

Trouwjurk prinses Viktória

En niet alleen koningin Máxima is dol op Claes Iversen. De trouwjurk van prinses Viktória Bourbon de Parme was ook door de couturier ontworpen.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook