BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gênante blunder met naam prins Carl Philip

Een Zweeds natuurreservaat heeft een pijnlijke misser gemaakt met een cadeau voor prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia. Ter gelegenheid van hun huwelijk vorig jaar juni is in het park een stenen bankje neergezet inclusief inscriptie. Op de rode plaquette staat de naam van Carl Philip echter geschreven als Carl-Philip, met streepje.

Expressen noemt de fout 'een beschamende misser'. Volgens de Zweedse krant kostte het bankje bijna 27.000 kroon, zo'n 2800 euro.

Het bankje staat in het natuurreservaat Hykjeberg, in de provincie Dalarnas län. Het is er nu pas neergezet omdat het gebied vorig jaar nog niet klaar was. De makers hebben in theorie nog tijd om de fout te herstellen. Volgende week vrijdag komen Carl Philip en Sofia naar het park toe om het officieel als natuurreservaat te openen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: