BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Gravin Sophie over de helft van uitdagende fietstocht

Sophie, gravin van Wessex, is over de helft van haar uitdagende fietstocht van Edinburgh naar Buckingham Palace in Londen. Ze legt de afstand van iets meer dan 700 kilometer af in zeven dagen en begint vrijdag aan dag vijf. Op de website van het Britse koningshuis houdt Sophie een verslag bij van haar ervaringen.

Prins Philip

Sophie rijdt om aandacht te vragen voor het Duke of Edinburgh-programma, dat dit jaar zestig jaar bestaat. Haar schoonvader prins Philip, de initiatiefnemer van het programma, had iedereen opgeroepen dit jaar een extra uitdaging aan te nemen. Sophie kwam uiteindelijk uit op een fietstocht vanaf het Schotse koninklijk paleis naar Buckingham Palace. Philip verklaarde haar voor gek, maar was ondertussen best trots.

Voor het goede deel heeft Sophie inmiddels al meer dan 120.000 euro opgehaald, en ook in de Britse media krijgt haar sportieve prestatie de nodige aandacht. Woensdag suggereerde een scholier in Catterick dat ze volgend jaar moest deelnemen aan de Tour de France. Sophie moest er om lachen, schreef ze in het verslag dat ze bijhoudt, maar vooralsnog houdt ze het bij deze uitdaging.