BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander ontvangt Israëlische premier

Minister-president Benjamin Netanyahu van Israël brengt dinsdag 6 en woensdag 7 september een bezoek aan Nederland. Tijdens dit bezoek wordt de Israëlische premier onder anderen ontvangen door koning Willem-Alexander en minister-president Rutte.

Op dinsdag ontmoeten de beide ministers-presidenten elkaar op het Catshuis. Tijdens een werklunch spreken zij onder meer over de bilaterale betrekkingen en het vredesproces in het Midden-Oosten. Ook minister Koenders van Buitenlandse Zaken is bij deze lunch aanwezig. In de middag ontvangt koning Willem-Alexander minister-president Netanyahu in audiëntie.
 
Het bezoek van de Israëlische premier vindt plaats in het kader van het bilaterale samenwerkingsforum met Israël. Zowel met Israël als met de Palestijnse Autoriteit zijn in 2013 samenwerkingsfora opgezet om de betrekkingen van Nederland met beide partners te intensiveren. In dat kader werd de Palestijnse president Abbas vorig najaar tijdens zijn bezoek aan Nederland ontvangen voor een werklunch en een audiëntie.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: