BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Zeeland

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend een werkbezoek gebracht aan Zeeland. In Colijnsplaat en Zierikzee is ze bijgepraat over de teelt van zilte groenten als zeekraal en lamsoren, innovaties in de mosselkweek, onderwijs en kweek van vis op land.

In de haven van het dorp Colijnsplaat nam zij de tijd om een paar handen te schudden van lokale bewoners. "Helemaal geweldig", bekende een vrouw aan een verslaggever van de PZC. Maar "helaas geen selfie",voegde ze daar aan toe.

De vorstin legde de afstand tussen de twee bestemmingen af per boot. Onderweg sprak Máxima met vertegenwoordigers van de Zeeuwse mossel- en oestersector. In Zierikzee bracht de koningin een bezoek aan de Zilte Academie Zeeland, waar zij een korte gastles volgde over koken met zeeproducten.

Volgens Omroep Zeeland probeerde Máxima op de academie zelf ook nog een oester te steken, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Studenten die met haar spraken stelden na afloop dat zij heel vriendelijk en belangstellend was.

De koningin bezocht de provincie Zeeland op uitnodiging van Commissaris van de Koning Han Polman. Hij wilde haar kennis laten maken met de Zeeuwse aquacultuur.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: