BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima vergadert in Washington

Koningin Máxima is van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober actief in Washington DC. Ze reist af naar de Amerikaanse hoofdstad voor de jaarvergaderingen van de Wereldbank Groep (WBG) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Máxima gaat naar Washington in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze spreekt vrijdag 7 oktober bij het seminar ‘Inclusive finance and de-risking’ en houdt zaterdag 8 oktober de Duisenberg Lezing van de Rabobank.

Die lezing wordt sinds 2004 jaarlijks door de Rabobank georganiseerd ter gelegenheid van de jaarvergaderingen van de WBG en het IMF. Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op de nieuwe ontwikkelingsdoelen die vorig jaar door alle VN-lidstaten zijn geratificeerd. In zeven van de zeventien doelen wordt inclusieve financiering genoemd.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: