BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima brengt explosief tot ontploffing

Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag een explosief tot ontploffing gebracht. Ze deed dit tijdens een werkbezoek aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in Soesterberg.

De koningin sprak met een EOD'er in opleiding en een instructeur. Ook kreeg zij te zien welk materieel de EOD gebruikt bij het onschadelijk maken en tot ontploffing brengen van explosieven. Aansluitend werd op een ruimingslocatie een gevonden explosief bekeken en een toelichting gegeven op het materiaal en de werkwijze van de ruimingsploeg. Daarna bracht koningin Máxima het explosief tot ontploffing.

De eenheid krijgt zo'n 2500 meldingen per jaar. Het gaat daarbij met name om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast komt de dienst ook in actie bij verdachte pakketjes in een trein, op een vliegveld of in een winkelstraat.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: