BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Poll: De Prinsjesdag-outfits van koningin Máxima

Voor vele Nederlanders is Prinsjesdag dé dag dat de miljoenennota en de plannen van de regering bekend worden gemaakt. Maar voor de royaltyfans en modeliefhebbers ligt de focus op iets heel anders: de outfit van koningin Máxima. Wij hebben de Prinsjesdag-outfits van de koningin op een rijtje gezet.

Gouden Taminiau (2013)

In 2013 wordt Máxima koningin. Op de dag dat Willem-Alexander wordt ingehuldigd straalt koningin Máxima in een koningsblauwe japon van de Nederlandse couturier Jan Taminiau. Ook op haar eerste Prinsjesdag als koningin kiest ze voor een ontwerp van zijn hand. Máxima pakt flink uit met een goudkleurige japon en grote hoed.

Roze Valentino (2014)

Het jaar erna kiest koningin Máxima voor een fuchsiakleurige japon van het Italiaanse modehuis Valentino. Op het hoofd draagt de koningin een ‘bibi’ (klein hoedje) van haar favoriete hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

De Japanse Kamer (2015)

In 2015 draagt de koningin opnieuw een japon van Jan Taminiau. De handschilderingen op de jurk zijn geïnspireerd op de Japanse Kamer in Paleis Huis Ten Bosch. Opvallend is dat de koningin er op ‘hoedjesdag’ voor kiest om geen hoed te dragen.

Nachtblauw en goud

Dit jaar heeft koningin Máxima gekozen voor een nachtblauwe blouse met bijpassende goudkleurige rok met pailletten. Het ontwerp is van de hand van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. In de taille draagt koningin Máxima de saffieren strikbroche van koningin Wilhelmina.

Welke vind jij het mooist?
Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: