BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Frederik en prinses Mary starten bezoek Verenigde Staten

De Deense kroonprins Frederik en zijn echtgenote Mary zijn dinsdagavond ontvangen in de residentie van de Deense ambassadeur in Washington. Het onthaal markeerde de start van hun vierdaagse bezoek aan de Verenigde Staten.

Frederik en Mary werden volgens Billed Bladet hartelijk ontvangen door ambassadeur Lars Lose. Het tijdschrift meldt dat het paar er nog opvallend fris uit zag ondanks de lange vlucht die ze achter de rug hadden. Op de stoep van de ambtswoning werden veel handen geschud waarna er binnen nog een officieel gedeelte volgde. Zo werd een kunstexpositie met Deense moderne kunst geopend en reikte Frederik aan zakenvrouw Annette Rachlin de zogenoemde prins Henrik Medal of Honour uit als erkenning voor haar inspanningen om Denemarken te promoten in het buitenland.

De komende dagen hebben Frederik en Mary hun druk programma voor de boeg. Het kroonprinselijk paar leidt een zakendelegatie gericht op eten, schone technologie, gezondheidszorg en scheepvaart. Voor de prins en de prinses staan zowel met als afzonderlijk van elkaar allerlei activiteiten in de agenda.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: